Bedrijven

 

Mechanisch afreien

Er zijn diverse mechanische technieken mogelijk om een zandbaan klaar te maken waar de bestrating op aangebracht kan worden. Vooral voor grotere oppervlakten is dit steeds vaker zelfs verplicht om gebruik te maken van mechanisch af te reien. Handmatig afreien is immers lichamelijk zwaar en voor grotere oppervlakten werkt het ook nog een stuk sneller.

Ons doel is dat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen om banden te stellen of andere zware materialen aan te brengen. Er zijn diverse klemmen en zuignappen beschikbaar om dat voor elkaar te krijgen waardoor de fysieke belasting verlicht wordt.

 

Mechanisch straten

Met speciale klemmen of vacuümsystemen, afhankelijk van het te verwerken materiaal, is het mogelijk om machinaal te bestraten. Daarbij worden pakketten van 1m2 tegelijk gelegd. Dit is vaak het geval bij het aanbrengen van nieuwe materialen omdat deze vanaf de fabriek al in verband op de pallet worden gelegd. Met een klem of vacuümsysteem is het een fluitje van een cent om de pakketten snel te verwerken.

Er zijn ook machines om gebruikte materialen eerst weer in verband op een pallet te stapelen zodat ook deze weer mechanisch her bestraat kunnen worden. Maar als het project het toelaat wordt daarvoor beter de Tiger-Stone gebruikt.